Werkochtend 3 maart 2022

Evenals de vorige werkochtend van 2 oktober 2021 zal er nu ook weer gewerkt worden langs de oeverlanden van de Crommenije. De dag kan echter natuurlijk niet gestart worden zonder eerst koffie/thee met koek te nuttigen op de Rodenburghoeve. Jaap van Harlingen heet een ieder welkom, we zijn met een grote groep, zo’n 18 man/vrouw sterk met enkele nieuwe gezichten, tevens belooft hij dat na afloop er een uitgebreide lunch zal klaarstaan met een lekkere soep van Anemoon.

Rond 9 uur gaan we op weg en krijgen op de locatie nog een uitleg over de te gebruiken gereedschappen en veiligheid. Er wordt hard gewerkt, maar er is altijd tijd voor een praatje met elkaar. Aanvankelijk is het koud maar met het zonnetje en uit de wind kan er al gauw een jas uit. Met een grote groep gaat het werk hard en al gauw kunnen we opschuiven naar een volgend stuk, dit was wel een uitdaging, over een smalle plank en een omheining, door drassig land maar de vrijwilligers laten zich hier niet door afschrikken. Dit is het land zoals het hoort, lekker nat. Als altijd is het weer een verrassing hoeveel veenmos er tevoorschijn komt als al het riet is weggeharkt. Het is weer prachtig!

 

 

Het riet wordt op grote hopen en langs de kanten gelegd. Gelukkig is de windrichting goed en kan het riet deels in de brand worden gestoken, dit om te voorkomen dat er teveel weggeharkt riet langs de kant komt te liggen.

Na afloop kunnen we aanschuiven bij de Rodenburghoeve voor de lunch en voor een praatje. Ook was er gelegenheid de lammetjes te bekijken.

 

Helaas is het seizoen alweer bijna teneinde maar misschien volgt er nog 1 werkochtend, houd de website en facebook in de gaten! Uiteraard krijgt de bestaande groep de uitnodiging ook per e-mail.

Op de terugweg worden we nog ingehaald door een dame, onderweg bleef ze even uitrusten.

Sonja van Wijnen/6 maart 2022