Verslag werkochtend 19 september 2020

19 september 2020 is de eerste werkochtend van het seizoen. Een groep van 14 man/vrouw is rond 8.30 uur present op de Rodenburghoeve. Gelukkig is het prachtig weer zodat de koffie buiten en op gepaste afstand i.v.m. de Corona regels, genuttigd kan worden. Gezamenlijk gaan we op weg naar de locatie. Het is even wennen in Corona tijd; afstand nemen en houden, ontsmetten van gereedschap, eigen handschoenen. Passende handschoenen worden uitgekozen en de namen worden erop gezet om verwisseling te voorkomen. Het gereedschap wordt uitgedeeld en iedereen kiest wat ze voor deze ochtend bij zich willen houden.
Al snel is iedereen aan het werk en het resultaat is al snel zichtbaar. Rond 10.30 uur is het tijd voor koffie en wat lekkers zodat er daarna nog even doorgewerkt kan worden. Tussendoor is er altijd tijd voor een praatje met elkaar of met de boswachter Edwin Kapitein.

Rond 11.30 uur is al het riet en ander maaisel verwijderd. Ook is er achtergelaten afval opgeruimd. Het gereedschap wordt opgeruimd en de groep gaat terug naar de Rodenburghoeve voor soep en broodjes , als altijd weer goed verzorgd.

Tot slot nog een aantal data om alvast in de agenda te zetten, de oproep voor deze data volgt nogmaals t.z.t.
1 oktober
7 november (Natuurwerkdag)
4 december
16 januari
5 februari
11 maart

Sonja van Wijnen