PERSBERICHT BELEEF DE NATUUR OP DE RODENBURGHOEVE – 27 MEI 2023

Een programma voor jong en oud. Vanaf 10.00 uur staan leden van de Vrijwilligersgroep Crommenije (Staatsbosbeheer) klaar om te laten zien wat er zich dit voorjaar allemaal afspeelt in de natuur op en rond de Boerderijcamping De Rodenburghoeve.

Met schepnetjes gaan we kijken welke waterdiertjes te vinden zijn in de sloot. Met loep en microscoop ontdekken we zelfs de kleinste diertjes, maar misschien zien we ook wel een waterschorpioen.

Met verrekijkers (gratis te leen) spotten we de vogels op de camping zelf en in de omgeving. Natuurlijk grutto’s en kieviten, maar wellicht ook een kiekendief.

Zit er een kerkuil te broeden in de opgehangen nestkast?  Wat eet zo’n kerkuil eigenlijk? We onderzoeken het door braakballen uit te pluizen. Met een soort microscoop kom je het antwoord aan de weet.

Op het terrein staan ook bijenkasten. Hoe leven de bijen en hoe maken ze honing? Folders en kleurplaten liggen klaar om je dat uit te leggen. En misschien kan een imker vlak bij zo’n kast je er nog meer over vertellen.

En daarnaast zijn er in de stallen natuurlijk pasgeboren lammeren en kalveren te bewonderen. Enkele jaren geleden werd er tijdens zo’n ochtend zelfs een kalfje geboren. Een geweldige belevenis om eens mee te maken.

Kortom van 10.00 tot 14.00 is er van alles te beleven.

Bij de kantine zijn er tegen lage prijs en contante betaling koffie, thee, koeken, pannenkoeken en zelfgemaakte soepen te krijgen. Voor de jongste kinderen is er een gratis pannenkoek met limonade.

De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Op het terrein is voldoende parkeerruimte, maar we hopen natuurlijk dat bij mooi weer veel mensen op de fiets komen.

 

Plaats: Boerderijcamping De Rodenburghoeve, Busch en Dam 22, Uitgeest/Krommeniedijk. Dichtbij Fort bij Krommeniedijk. Op zaterdag 27 mei 2023 van 10.00 tot 14.00 uur. Gratis entree, vooraf aanmelden is niet nodig. Consumpties tegen contante betaling.

Voor nadere informatie: Jaap van Harlingen, tel. 0611853134, jaapvanharlingen@gmail.com.

Bijgevoegde foto is van de hand van Jaap van Harlingen.