NACHT VAN DE VLEERMUIS 26 AUGUSTUS 2023 OP DE RODENBURGHOEVE

PERSBERICHT

 

Elk jaar wordt de Nacht van de Vleermuis gevierd, niet alleen in Nederland maar in vele landen in Europa, dit jaar voor de 27ste keer. Op de Rodenburghoeve wordt de Nacht van de Vleermuis op 26 augustus georganiseerd door de vrijwilligersgroep De Crommenije.

Vleermuizen leven van insecten. Op het menu staan muggen, motjes en kevers. Sommige soorten eten ook spinnen en wel eens een vislarve. Hoe groot zijn de vleermuizen, hoe oud worden ze, waar kun je ze aantreffen?

De persoon die je hierover alles kan vertellen is Jan Boshamer, de vleermuiskenner bij uitstek. Al een aantal jaren geeft Jan tijdens de Nacht van de Vleermuis een lezing op de Rodenburghoeve, maar telkens weet hij de terugkerende toehoorder weer te verrassen met nieuwe informatie en toont hierbij prachtige foto’s van verschillende vleermuissoorten. De lezing is geschikt voor jong en oud, met voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen, en wordt gegeven in de stal van de biologische dynamische veehouderij de Rodenburghoeve annex minicamping.

Na afloop van de lezing is er een korte pauze met gelegenheid tot het nuttigen van koffie, thee, limonade en koek tegen een kleine (contante) vergoeding. Het tweede gedeelte van de avond wordt gevuld met het verkennen van het terrein rondom de stallen met de batdetector. Dit is een apparaat dat de ultrasone geluiden registreert van de aanwezige vleermuizen waardoor je ze kunt vinden én weet welke vleermuis je ziet. Kortom een leerzame en spannende avond!

Locatie: Camping Rodenburghoeve, Busch en Dam 22, Uitgeest/Krommeniedijk. Tijdstip: 20.00 – 22.00 uur. Gratis toegang, bijdrage wordt op prijs gesteld.