Werkochtend 7 januari 2020

Rond 8.30 uur was het verzamelen geblazen op de Rodenburghoeve op Busch en Dam in Uitgeest. Na de koffie met koek ging men op weg naar het werkterrein: het natuurgebied Ham en Crommenije. Het was wat verder weg van de Rodenburghoeve maar indien men met de auto was kon men met de boswachter meerijden en de anderen gingen op de fiets. Ook ter plaatse moest eerst een stuk gelopen worden, de koffie werd dan ook gelijk meegenomen.

Na hard werken was het rond half elf koffietijd en werd de meegenomen koffie met koek genuttigd. Na de pauze werd het werk hervat. Ondertussen was er al een pad en een klein open veldje vrijgemaakt van riet, nu kwam het eigenlijke werk aan de beurt, een groot veld dat helemaal afgemaaid was en het maaisel moest hier verwijderd worden. Met elke haal van de hark kwam er weer een mooi tapijt tevoorschijn in de vorm van hoofdzakelijk veenmos.

De tijd vloog om, om half 1 werd er gestopt met het werk maar helaas kon het niet afgemaakt worden. De spullen werden weer opgeruimd, het spandoek ingerold en terug naar de Rodenburghoeve voor een lekkere lunch met soep en brood,  zoals altijd weer uitstekend verzorgd.

Sonja van Wijnen